Is fietsverzekering het waard in België?

Er worden elk jaar meer dan 31,000 fietsen in België gestolen. Fietsverzekering is daarom een goede toevoeging als u een nieuwe fiets koopt. Maar, is het wel waard?

Er zijn meerdere redenen waarom het een goed idee is om in een fietsverzekering te investeren, ongeacht of u een normale- of elektrische fiets heeft. Qover-me’s fietsverzekering zal u en uw fiets bedekken tegen schade en diefstal. Qover-me zult u ook voorzien met 24/7 bijstand als er iets mis gaat terwijl u onderweg bent, voor elektrische fietsen bijvoorbeeld zou dit bijstand kunnen zijn als uw batterij op is. Hulp kan ook ter plekke worden verleend, bij een lekke band, een ongeval, als uw fiets gestolen is, of als u andere problemen heeft.

De eerste reden waarom fietsverzekering zeer aanbevolen wordt is omdat het u tegen diefstal dekt. Terwijl fietsen steeds populairder wordt voor gezondheids-, milieu-, en andere redenen, zo gebeurd diefstal van fietsen ook vaker. In België, worden er gemiddeld elke dag 85 fietsen gestolen. Dit betekend dat de kans dat uw fiets gestolen wordt redelijk groot is. Vooral als u in het centrum van een grote stad woont (Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven, Brugge, enz.) terwijl u in bezit bent van een eersteklas fiets, zoals een elektrische fiets, is de kans groot dat uw fiets ooit gestolen wordt. Als u in de stad bent en uw fiets wordt gestolen, dan helpt Qover-me u met een vlot en eenvoudig proces van ‘process-claiming’. Als uw fiets gestolen is, moet u alsnog op een of andere manier thuis komen. Omdat veel mensen niet van het openbaar vervoer houden, en daarom fietsen, kan dit vervelend zijn. Qover-me begrijpt uw frustratie en helpt u daardoor om thuis te komen om voor uw taxi-rit te betalen, tot 200 euro.

Een andere reden waarom fietsverzekering bij Qover-me aanbevolen wordt is omdat je 24/7 assistentie kan krijgen. Als u voor het eerst een elektrische fiets koopt kan het moeilijk zijn om sommige problemen zelf op te lossen. Veelvoorkomende problemen die optreden als u een elektrische fiets heeft zijn problemen met de batterij, koppeling die niet werkt, problemen met de verbinding van draden en koppeling naar de elektrische motor, en veel andere moeilijke problemen. Makkelijkere problemen zoals een lekke band kan u ook overkomen, ongeacht of u een normale- of elektrische fiets heeft. Qover-me helpt u met alle problemen die hierboven vermeld zijn.

Om de vraag te beantwoorden, is fietsverzekering het echt waard? Het korte antwoord: Ja!

Maar nogmaals, laat ons uitvinden waarom het zo’n goede investering is? Of je in de stad of in de buitenwijken woont maakt niet uit. Als je bij Qover-me verzekerd en u heeft hulp nodig, dan zal dit ongeacht van uw locatie voorzien.

Tenslotte, Qover-me garandeert dat als er iets met uw fiets zou gebeuren zoals diefstal of schade of als u hulp nodig heeft, dan word dit voorzien.

Bij Qover-me zorgen wij niet alleen voor uw fiets maar zorgen wij ook voor u. Heeft u een taxi nodig om thuis te komen nadat uw fiets is gestolen? – Qover-me zal dit bedekken!

Insure your bike nowVersichern Sie Ihr Fahrrad jetztAssurer mon véloVerzeker mijn fietsObtener mi presupuesto

Articles liés

Gerelateerde artikelen